Не употребявам наркотици. Това заяви в ефира на Здравей, България кметът

...
Не употребявам наркотици. Това заяви в ефира на Здравей, България кметът
Коментари Харесай

Кметът на Калояново с първи думи, след като бе хванат да шофира друсан

 " Не използвам опиати ". Това съобщи в ефира на  " Здравей, България " кметът на Калояново Георги Георгиев след ареста му. Той направи първи коментар, след като предходната седмица беше заловен да кара служебния си автомобил след приложимост на кокаин. Два дни по-късно Георгиев беше наказан по бързото произвеждане. След съглашение с прокуратурата, той получи условна присъда - 8 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период. Кметът остана и без шофьорска брошура за година и половина.  

" За мен това е чист капан. Знаех, че има пуснат сигнал до основния прокурор да ме спрат от КАТ. Бях със служебната ми кола. И по този начин в Калояново ме стопираха катаджии. Полицаите ми споделиха, че съм направил нарушаване. Да, в действителност, нямах колан. Поискаха обаче да ми създадат тест за опиати. Момчето ми сподели, че му е подредено да ме спре и да ми взема проба. Казаха ми, че дрегерът демонстрира, че съм използвал кокаин ", описа Георги Георгиев. По думите му в протокола на КАТ написа, че е бил спрян поради зачервени очи и несъответстващо държание. 

" Става въпрос за  брутално нахлуване против мен. Това беше страховит стрес за фамилията ми ", разяснява кметът на Калояново. И удостовери, че е сключил съглашение с прокуратурата, тъй като е нямал избор. 

" Бях измамен, тъй като отхвърлих да дам кръв в Бърза помощ, а трябваше. Съжалявам, че не го направих. Един от служителите на реда ми сподели, че в случай че ми вземат кръв, ще стане по-лошо. Доверих му се. Пред съда споделих, че съм използвал, тъй като нямаше какво друго да кажа. След като сключихме съглашение с прокуратурата, излезе, че съм карал дрогиран ", сподели още Георгиев. Според него зад клопката стои човек от селото, който се пробва да му открадне кметското място.

Съгласно закона Общинската изборна комисия би трябвало да вземе решение дали кметът да бъде отстранен от служба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР